Πώς να επιλέξετε τα κατάλληλα σεντόνια για το ξενοδοχείο σας

Ξενοδοχειακός Εξοπλισμός Ιματισμός Λευκά είδη - Λευκα Σεντονια Ξενοδοχειου

Όλοι γνωρίζουμε πόσο καθοριστικό ρόλο παίζουν τα σεντόνια στο πόσο άνετα θα νιώσουμε πριν και κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Εδώ σας παρουσιάζουμε μερικά από τα μυστικά που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες για να επιλέξουν τα ιδανικά σεντόνια για κάθε περίσταση.

Σύνθεση

Τα ανώτερης ποιότητας σεντόνια είναι από καλό, 100% βαμβάκι. Αν παρ’ όλα αυτά επιθυμείτε κάτι πιο οικονομικό, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα μείγμα από βαμβάκι και πολυεστέρα, το οποίο, αν και δεν αφήνει την ίδια αίσθηση με το βαμβάκι, είναι πιο εύκολο στο πλύσιμό και ζαρώνει πολύ λιγότερο.

Τίτλος νήματος

Αν και θεωρείται ότι όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός νήματος, τόσο πιο άνετο είναι το σεντόνι, θέλει κάποια προσοχή ως κριτήριο καθ΄ ότι υπάρχουν κατασκευαστές οι οποίοι ενισχύουν το νήμα με μαλακτικά σιλικόνης, τα οποία φεύγουν με το πρώτο πλύσιμο. Κατά συνέπεια το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κοιτάτε είναι η σύνθεση, με τα ιδανικά σεντόνια να είναι 100% βαμβακερά.

Ενημερωθείτε για τα νήματα εδώ

Τέλα ή σατέν ύφανση

Στο συγκεκριμένο ερώτημα η απάντηση είναι ότι είναι θέμα προσωπικού γούστου. Αν προτιμάτε την ματ υφή που αναδίδει καθαριότητα και βοηθά το σώμα να παραμένει δροσερό, τότε καλύτερα να επιλέξετε τέλα. Αν, από την άλλη, προτιμάτε την πιο μαλακή, λεία αίσθηση του μεταξιού, τότε η σατέν ύφανση είναι η καταλληλότερη επιλογή.

Οι σωστές διαστάσεις

Είναι πολύ σημαντικό να έχετε το σωστό μέγεθος και να ταιριάζει για τα σεντόνια σας. Αλλιώς, μπορεί να αγοράσετε σεντόνια που είναι πολύ μικρά ή πολύ μεγάλα. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσετε στην διαφορά μεταξύ διπλών και υπέρδιπλων σεντονιών, που συχνά δημιουργούν προβλήματα είτε στο στρώσιμο του κρεβατιού, είτε κατά τον ύπνο, σε περίπτωση που είναι πολύ στενά ή υπερβολικά φαρδιά.

Ψάχνετε για ποιοτικά σεντόνια; Δείτε τη συλλογή μας σε ποικιλία διαστάσεων και ύφανσης

Λευκά, χρωματιστά, ή με στάμπα;

Αν και αυτό είναι σε κάποιον βαθμό θέμα γούστου, υπάρχουν και κάποιοι αντικειμενικοί παράγοντες που μπορούν να σας βοηθήσουν ν’ αποφασίσετε τί να προτιμήσετε. Τα λευκά σεντόνια δίνουν μια κλασσική αίσθηση καθαρότητας και είναι ασφαλής επιλογή είτε φτιάχνετε το υπνοδωμάτιό σας, είτε το δωμάτιο του ξενοδοχείου σας. Από την άλλη πλευρά, τα σεντόνια με στάμπα ταιριάζουν τέλεια σε ένα παιδικό δωμάτιο. Τα χρωματιστά αλλά μονόχρωμα σεντόνια είναι μια ενδιάμεση επιλογή, και ιδανικό είναι να διαλέγετε την απόχρωσή τους ώστε να ταιριάζει με το υπόλοιπο δωμάτιο ή με άλλα λευκά είδη που μπορεί να χρησιμοποιείτε, όπως διακοσμητικά μαξιλάρια ή κουβέρτες.

Όποια ποιότητα σεντονιών κι αν επιλέξετε, να θυμάστε ότι μεγάλη σημασία στην σωστή συντήρησή τους παίζει και το πόσο τα φροντίζετε κατά το πλύσιμο και στέγνωμα. Καλό θα είναι να αποφύγετε να πλένετε τα σεντόνια σας σε υψηλές θερμοκρασίες. Μη χρησιμοποιείτε μαλακτικά, τα οποία όχι μόνο φθείρουν τις ίνες αλλά αφήνουν κι ένα στρώμα χημικών πάνω στο ύφασμα, και τέλος μην τα στεγνώνετε κάτω από έντονη θερμοκρασία (είτε στο στεγνωτήριο, είτε στον ήλιο). Έτσι, τα σεντόνια σας θα διατηρήσουν την υφή και αφράτη όψη τους για περισσότερο χρόνο.