Πώς να επιλέξετε τις κατάλληλες πετσέτες

Πετσέτες Ξενοδοχείου MITOS

Πετσέτες Ξενοδοχείου με υπογραφή και ποιότητα MITOS

Ένα από τα βασικότερα και χαρακτηριστικότερα λευκά είδη ενός ξενοδοχείου είναι πετσέτες του. Για να επιλέξετε τις κατάλληλες για το δικό σας, δημιουργήσαμε τον παρακάτω οδηγό.

Διαστάσεις και σχήμα

Αν και οι διαστάσεις τους ποικίλουν, υπάρχουν κάποια μεγέθη που είναι σχετικά καθιερωμένα:

Πετσέτα σώματος

Η μία από τις δύο απαραίτητες πετσέτες ενός μπάνιου ξενοδοχείου. Είτε χρησιμοποιείται για μετά το μπάνιο ή το ντους, είτε στο spa, η πετσέτα μπάνιου είναι απαραίτητη για κάθε ξενοδοχείο. Το πιο συνηθισμένο μέγεθος είναι 70×140 cm, αλλά αν θέλετε να προσφέρετε στους επισκέπτες σας μεγαλύτερη αίσθηση πολυτέλειας, μπορείτε να επιλέξετε και μια μεγαλύτερη πετσέτα σώματος διαστάσεων 100×150 cm.

Δείτε τη συλλογή μας σε ποικιλία διαστάσεων και ύφανσης στην ενότητα Πετσέτες Ξενοδοχείου μας.

Πετσέτα προσώπου

Η πετσέτα προσώπου είναι αυτή που συνήθως βρίσκεται δίπλα στο νιπτήρα του μπάνιο κι έχει διαστάσεις 50×100 cm. Μαζί με την πετσέτα σώματος είναι απαραίτητη για κάθε μπάνιο.

Πετσέτα χεριών

Μια μικρή, συχνά τετράγωνη πετσέτα διαστάσεων 30×30 cm ή 50×30 cm η οποία χρησιμοποιείται κυρίως για το πλύσιμο των χεριών, των ποδιών ή του προσώπου.

Ταπέτο μπάνιου

Έχει διαστάσεις συνήθως λίγο μικρότερες της πετσέτας προσώπου, π.χ. 50×70 cm. Το συναντάμε πολύ συχνά στο μπάνιο του ξενοδοχείου, είναι παχύτερο και πιο απορροφητικό από τις υπόλοιπες πετσέτες και χρησιμοποιείται στο πάτωμα έξω από τη μπανιέρα για να απορροφά την υγρασία από τα πόδια και να μη γλιστρά κανείς όταν βγαίνει από το ντους.

Ποιότητα και χρόνος στεγνώματος

Ο χρόνος στεγνώματος μιας πετσέτας επηρεάζει το ενεργειακό κόστος ενός ξενοδοχείου. Από την άλλη πλευρά, οι πολύ λεπτές πετσέτες, οι οποίες στεγνώνουν γρήγορα, δεν δίνουν στον επισκέπτη την αναμενόμενη αίσθηση απαλότητας και την απορροφητικότητα στους επισκέπτες σας.

Παράγοντες που επηρεάζουν το χρόνο που χρειάζεται για να στεγνώσει μια πετσέτα περιλαμβάνουν:

Είδος νήματος

Το είδος νήματος αναφέρεται στα υφάσματα των πετσετών. Σε γενικές γραμμές οι πετσέτες είναι μονόκλωνες ή δίκλωνες. Στις μονόκλωνες πετσέτες το πέλος δημιουργείται από μία κλωστή, ενώ στις δίκλωνες από δύο ή περισσότερες συστρεμμένες κλωστές.
Οι μονόκλωνες στεγνώνουν γρηγορότερα αλλά δεν είναι τόσο απορροφητικές και πυκνές όσο οι δίκλωνες.

Βάρος

Το βάρος μιας πετσέτας (GSM) αναφέρεται ουσιαστικά στην πυκνότητα πλέξης της και μετριέται σε γραμμάρια ανά τετραγωνικό μέτρο (gr/m2). Σε γενικές γραμμές, όσο υψηλότερο είναι το βάρος μιας πετσέτας, τόσο πιο απορροφητική και βελούδινη θα είναι. Από την άλλη, όσο πιο πυκνή είναι μια πετσέτα, τόσο περισσότερο θα χρειαστεί να στεγνώσει. Το βάρος μιας πετσέτας κυμαίνεται μεταξύ 300-900 αλλά τα περισσότερα ξενοδοχεία χρησιμοποιούν πετσέτες μπάνιου βάρους τουλάχιστον 500 gr/m2.


Όποια ποιότητα πετσέτας κι αν επιλέξετε, να θυμάστε ότι μεγάλη σημασία στην σωστή συντήρησή τους παίζει και το πόσο τα φροντίζετε κατά το πλύσιμο και στέγνωμα. Πάντα να τις πλένετε πριν την πρώτη χρήση, μη χρησιμοποιείτε μαλακτικό ή χλωρίνη, και μην τις στεγνώνετε σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Θέλετε να προμηθευτείτε ποιοτικές πετσέτες;

Δείτε τη συλλογή μας σε ποικιλία διαστάσεων και ύφανσης στην ενότητα Πετσέτες Ξενοδοχείου μας.