Πώς να επιλέξετε το σωστό μαξιλάρι

Ξενοδοχειακός Εξοπλισμός Ιματισμός Λευκά είδη - Μαξιλαροθήκες

Η επιλογή του σωστού μαξιλαριού μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά στον τρόπο που κοιμόμαστε. Ένα καλό μαξιλάρι είναι εξίσου σημαντικό με ένα καλό στρώμα για να εξασφαλιστεί ένας καλός και ξεκούραστος ύπνος. Είτε έχει γέμιση πολυεστέρα, Microfibre, ή Latex, το σωστό μαξιλάρι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της στέρησης ύπνου και των προβλημάτων υγείας. Γι ‘αυτό είναι τόσο σημαντικό να δώσετε την αντίστοιχη προσοχή στην επιλογή των μαξιλαριών σας.

Το υλικό του μαξιλαριού

Latex

Τα μαξιλάρια λάτεξ κατασκευάζονται από καουτσούκ, το οποίο επιστρέφει στο αρχικό του σχήμα μετά από κάθε χρήση και σας προσφέρει απαράμιλλη άνεση και υποστήριξη, αφού το υλικό είναι πολύ ευαίσθητο στην πίεση. Τα μαξιλάρια λάτεξ έχουν και το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι είναι υποαλλεργικά.

Πολυεστέρας

Τα μαξιλάρια πολυεστέρα είναι φτιαγμένα από συνθετικό υλικό, και είναι κι αυτά υποαλλεργικά, κάτι το οποίο τα καθιστά ιδανικά για τους πάσχοντες από αλλεργίες. Ωστόσο δεν προσαρμόζονται στο το κεφάλι και το λαιμό τόσο καλά όσο τα περισσότερα άλλα μαξιλάρια, ενώ έχουν και μικρότερη διάρκεια ζωής – 1  με 2 έτη.

Microfibre

Τα μαξιλάρια από Microfibre είναι, όπως και τα μαξιλάρια πολυεστέρα, από συνθετικό υλικό, αλλά κατασκευάζονται με διαφορετικές, πιο σύγχρονες μεθόδους που κάνουν τις ίνες να έχουν περισσότερο την αίσθηση που αφήνει το πούπουλο.

 Η στάση του ύπνου

Για να έχει σωστή στάση το σώμα σας κατά τον ύπνο, μόνο το κεφάλι και ο λαιμός θα πρέπει να βρίσκονται πάνω στο μαξιλάρι. Μην βάζετε τους ώμους σας στο μαξιλάρι γιατί αυτό θα ανυψώσει το άνω μέρος του σώματος σας πολύ ψηλότερα από το κάτω μέρος του σώματος σας.

Αν κοιμάστε μπρούμυτα ή ανάσκελα, προτιμήστε ένα μαλακό ή μεσαίο μαξιλάρι που δεν είναι πολύ παχύ – ειδικά αν κοιμάστε μπρούμυτα, το μαξιλάρι σας καλό είναι να είναι αρκετά λεπτό, ενώ μπορείτε να προσθέσετε κι ένα μαξιλάρι κάτω από το στομάχι σας, ώστε να μειώσετε την πίεση στη μέση σας.
Αν κοιμάστε στο πλάι, επιλέξτε ένα πιο σκληρό ή πυκνό μαξιλάρι, το αυτό θα προσφέρει καλύτερη υποστήριξη στη σπονδυλική σας στήλη, το κεφάλι και το λαιμό σας.

Προστατευτικό Κάλυμμα

Εκτός από το μαξιλάρι αυτό καθ’εαυτό, σημαντική είναι και η επιλογή ενός καλού προστατευτικού καλύμματος, το οποίο θα βοηθήσει να προστατευτεί το μαξιλάρι από λεκέδες και βακτήρια, ενώ μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον χρόνο ζωής του.

 

Για να δείτε όλους τους διαθέσιμους τύπους μαξιλαριών μας, επισκεφθείτε την ενότητα μαξιλάρια