Πετσέτες ξενοδοχείου: Πώς τα ξενοδοχεία τις διατηρούν χνουδωτές και απαλές;

mystika-gia-tis-afrates-petsetes-mitos-gr-xenodocheiakos-exoplismos-imatismos

Μυστικά για αφράτες και χνουδωτές πετσέτες

Έχετε παρατηρήσει πως τα ξενοδοχεία έχουν πάντα τις πιο απαλές πετσέτες μπάνιου; Μήπως έχετε μπει ποτέ στον πειρασμό να πάρετε μια πετσέτα ως λάφυρο φεύγοντας, έτσι ώστε να έχετε ένα μικρό κομμάτι από αυτή την άνεση σπίτι σας; Χμμ, είμαστε σίγουροι πως μερικοί έχετε σκεφτεί με τον ίδιο τρόπο, το ίδιο πράγμα. Και γιατί να μην το σκεφτούμε;

Οι υψηλής ποιότητας πετσέτες κάνουν όλη τη διαφορά μετά από ένα ζεστό χαλαρωτικό ντους.

[lwptoc toggle=”1″]

Πώς τα ξενοδοχεία κρατούν τις πετσέτες τους τόσο απαλές;

Γιατί οι πετσέτες που χρησιμοποιούνται στο σπίτι αλλοιώνονται γρήγορα και σταματούν να είναι αφράτες; Τι ακριβώς κάνει ένα ξενοδοχείο ώστε να μας προσφέρει πολυτελείς πετσέτες κάθε φορά;

Αποκαλύπτουμε, λοιπόν, στο παρόν άρθρο μας όλα τα μυστικά σχετικά με τις πετσέτες των ξενοδοχείων! Ας σταματήσουμε να φλυαρούμε κι ας ρίξουμε μια πιο ενδελεχή ματιά στις πετσέτες των ξενοδοχείων!

Τι είδους πετσέτες χρησιμοποιούν τα ξενοδοχεία;

Ίσως να έχετε αντιληφθεί ότι σχεδόν κάθε ξενοδοχείο παρέχει τον ίδιο τύπο πετσέτας σε κάθε δωμάτιο. Είναι μεγάλες, χνουδωτές, απαλές και άσπρες.

Αυτό, όμως, δε σημαίνει απαραίτητα ότι κάθε ξενοδοχείο αγοράζει τις πετσέτες του από την ίδια εταιρεία. Δεν είναι η εταιρεία ή η μάρκα που καθορίζει το πόσο χνουδωτή ή αφράτη είναι μια πετσέτα! Ωστόσο, είναι καλό κάθε ξενοδοχειακή μονάδα, Airbnb, ή ενοικιαζόμενες κατοικίες, να προμηθεύονται τον ιματισμό τους από εταιρείες που έχουν εξειδίκευση στον ξενοδοχειακό και επαγγελματικό εξοπλισμό, όπως είναι η ΜΙΤΟΣ. Και ο λόγος είναι πολύ απλός!

Εταιρείες που εξειδικεύονται στον εξοπλισμό και τον ιματισμό ξενοδοχείων προσέχουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες στην κατασκευή λευκών ειδών που προορίζεται για ξενοδοχεία. Ειδικότερα, όταν αναφερόμαστε σε πετσέτες, πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλοί διαφορετικοί παράγοντες. Αυτοί περιλαμβάνουν, το υλικό, το GSM, κ.ά.

Τα πεντάστερα ξενοδοχεία προσφέρουν μόνο τον καλύτερο συνδυασμό από αυτούς τους παράγοντες για να σας δώσουν τις πιο απαλές πετσέτες.

GSM

Για να αξιολογηθεί καλύτερα μια πετσέτα, χρησιμοποιούμε το GSM ή γραμμάρια ανά τετραγωνικό μέτρο (grams per square meter). Οι υψηλής ποιότητας πετσέτες έχουν υψηλή GSM αξία, ενώ οι χαμηλότερης ποιότητας έχουν χαμηλή αξιολόγηση. Σε γενικές γραμμές, όσο υψηλότερο είναι το βάρος μιας πετσέτας, τόσο πιο απορροφητική και βελούδινη θα είναι. Συνεπώς, εάν η πετσέτα σας δεν είναι φτιαγμένη από υψηλής ποιότητας υλικά, η μέθοδος πλυσίματος ή η χρήση μαλακτικών δε θα επηρεάσει το πόσο χνουδωτή είναι η πετσέτα.

Τι σημαίνει καλή GSM αξιολόγηση; Λοιπόν, αν οι πετσέτες σας έχουν 400-600 GSM πρόκειται να είναι πιο ανθεκτικές, πιο απαλές και πιο βαριές. Επιπλέον, είναι πολύ απορροφητικές για να σας βοηθήσουν να στεγνώσετε αμέσως μόλις ακουμπήσετε την πετσέτα στο σώμα σας! Αντίθετα, πετσέτες με 200-300  GSM θεωρούνται χαμηλότερης ποιότητας.

Εφόσον έχουν χαμηλή πυκνότητα και είναι πιο ελαφριές, μπορείτε να τις πάρετε εύκολα στο γυμναστήριο ή στην παραλία. Τα ξενοδοχεία απαιτούν τις υψηλότερης ποιότητας πετσέτες ώστε να προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία στους φιλοξενούμενους τους. Εκτός αυτού, χρειάζονται αυτές που αντέχουν στις πολλαπλές πλύσεις, δεν αλλοιώνονται και παραμένουν άνετες/ευχάριστες και χνουδωτές για αρκετό καιρό.

Γι’ αυτό προτιμούν να επιλέγουν πετσέτες με υψηλή GSM αξιολόγηση, όπως οι πετσέτες ΜΙΤΟΣ.

Υλικά-Ύφασμα

Το ύφασμα της πετσέτας μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα της. Έχετε στο νου σας ότι τα ξενοδοχεία ψάχνουν μόνο τα καλύτερα υλικά για τις υψηλής ποιότητας πετσέτες. Δεν επηρεάζει μόνο την απορροφητικότητα, αλλά, επίσης, προσθέτει απαλότητα κι ανθεκτικότητα στην πετσέτα.

Εμείς στη ΜΙΤΟΣ, γνωρίζουμε πως τα ξενοδοχεία προτιμούν να χρησιμοποιούν 100% βαμβάκι από οτιδήποτε άλλο. Γι’αυτό και όλα μας τα προϊόντα κατασκευάζονται από 100% βαμβάκι. Μολονότι οι πετσέτες από μπαμπού, πολυεστέρα και μικροίνες είναι αρκετά δημοφιλείς στην αγορά, το βαμβάκι παραμένει ο “βασιλιάς” των υλικών.

Είναι απίστευτα δυνατό, ανθεκτικό και προσφέρει μεγάλη απορροφητικότητα από άλλα υλικά. Εκτός από αυτό θα έπρεπε να ξέρετε ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι βαμβακιού. Τα ξενοδοχεία πολυτελείας προτιμούν να χρησιμοποιούν αιγυπτιακό βαμβάκι, το οποίο είναι απαλότερο, πιο χνουδωτό και άνετο από το συνηθισμένο βαμβάκι. Έτσι ακόμα και οι πετσέτες ΜΙΤΟΣ χρησιμοποιούν αυτό το υλικό για να φτιάξουν τις πολυτελείς τους πετσέτες. Αν και είναι πιο ελαφρύ από το Αιγυπτιακό βαμβάκι, κάποια ξενοδοχεία χρησιμοποιούν επίσης το τούρκικο βαμβάκι στις πετσέτες τους.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τα χαρακτηριστικά των λευκών ειδών

Μέγεθος και βάρος

Όσο πιο πολυτελές είναι το ξενοδοχείο, τόσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των πετσετών που θα βρείτε. Έτσι αν επιλέξετε να μείνετε μερικά βράδια σε ένα ξενοδοχείο πολυτελείας, θα σας παρέχουν μια πλούσια συλλογή από πετσέτες. Αυτή περιλαμβάνει πετσέτα προσώπου, πετσέτα μπάνιου ακόμα και μεγάλα μπουρνούζια. Όλα αυτά φτιάχνονται από τα πιο απαλά και τα πιο άνετα υλικά για να σας χαρίσουν την καλύτερη εμπειρία φιλοξενίας.

Επομένως, τα ξενοδοχεία λαμβάνουν υπόψιν και το βάρος της πετσέτας. Σε περίπτωση που δύο πετσέτες έχουν ίδιο μέγεθος, θα προτιμήσουν τη βαριά από την πιο ελαφριά. Αλλά ποια είναι τα πλεονεκτήματα μιας βαριάς πετσέτας παρόλα αυτά; Λοιπόν, για να το θέσουμε απλά, φαίνονται πιο πολυτελείς και απαλές στους καλεσμένους.

Επίσης οι πιο πυκνές πετσέτες απορροφούν περισσότερο νερό από τις ελαφριές πετσέτες. Κάποιες πετσέτες μπορεί να ζυγίζουν 9 κιλά, δεν είναι τρελό;

Πετσέτες ξενοδοχείου δίκλωνες ΜΙΤΟΣ σειρά ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Πώς διατηρούν τα ξενοδοχεία τις πετσέτες τους τόσο λευκές;

Τα περισσότερα ξενοδοχεία, τείνουν να έχουν ως επι το πλείστον λευκές πετσέτες στη συλλογή τους για να ταιριάζουν με τον εσωτερικό τους σχεδιασμό. Αλλά η μεγάλη ερώτηση είναι πώς καταφέρνουν να τις διατηρούν τόσο λευκές;

Διαφορετικά ξενοδοχεία έχουν διαφορετικά κόλπα για να αποφύγουν τις πετσέτες τους να γίνουν γκρι, να γαριάσουν, δηλαδή. Ενώ μερικά μπορεί να εστιάζουν στη χρήση ειδικών απορρυπαντικών και λευκαντικών, κάποια άλλα επενδύουν στα μηχανήματα πλύσης. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη ενός ξενοδοχείου και συνεργάτη μας, πρώτα καθαρίζουν όλους τους λεκέδες στα ρούχα. Μετά, τα ρίχνουν σε ένα μεγάλο καζάνι, γεμάτο από ένα μείγμα από μαγειρική σόδα, απορρυπαντικό πλυντηρίου ή σαπούνι και κρύο νερό. Οι πετσέτες τους βράζουν για περίπου μισή ώρα, τις βγάζουν έξω και τις τοποθετούν στο πλυντήριο.

Υπάρχουν και κάποια ξενοδοχεία που προτιμούν να χρησιμοποιούν τεχνολογίες όπως το Sonic Soak για να διατηρούν λευκά τα ρούχα. Αυτό το μικρό πλυντήριο εκπέμπει υψηλής συχνότητας υπερηχητικά κύματα για να διασπώνται οι λεκέδες, η βρωμιά και απομακρύνει μικρόβια σε μικροσκοπικό επίπεδο. Ερχόμενοι στο καλύτερο κομμάτι, είναι μικρά και αποδοτικά στο χρόνο.

Πώς πλένουν τα ξενοδοχεία τις πετσέτες;

Τα ξενοδοχεία χρειάζεται να πλύνουν ένα τεράστιο αριθμό πετσετών, συχνά. Συνεπώς, πρέπει να ακολουθούν ένα αυστηρό πρόγραμμα για να τελειοποιούν την ποιότητα της πετσέτας προσπαθώντας να είναι αυτή η διαδικασία, συγχρόνως, οικονομική. Αυτές οι επιχειρήσεις ξεπλένουν με νερό τις πετσέτες τους προτού προσθέσουν οποιαδήποτε χημικά. Δεύτερον, σιγουρεύονται ώστε να μην παραγεμίσουν ή να μην υπογεμίσουν τα πλυντήρια με πετσέτες.

Αυτό τους επιτρέπει να καθαριστούν οι πετσέτες χωρίς να επηρεαστούν οι ίνες τους. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούν μόνο ζεστό νερό για να πλύνουν τις υψηλής ποιότητας πετσέτες. Βέβαια, ενώ το κρύο νερό δε μπορεί να σκοτώσει βακτήρια, το ζεστό νερό αλλοιώνει την πετσέτα με πιο γρήγορο ρυθμό. Μπορεί να φαίνεται μη αναγκαίο, αλλά επιλέγοντας τις σωστές ρυθμίσεις πλυντηρίου επηρεάζεται η καθαριότητα των πετσετών σας.

Συνεπώς, προσέξτε το χρονοδιάγραμμα και τη δύναμη του πλυσίματος σας. Εκτός από αυτό, τα ξενοδοχεία χρησιμοποιούν μόνο ήπια απορρυπαντικά για να προστατέψουν τις ίνες της πετσέτας και παραλείπουν τα μαλακτικά για να διατηρήσουν την απορροφητικότητα. Οι πετσέτες στεγνώνουν αμέσως μόλις πλυθούν και τα πλυντήρια πλένονται συχνά για να διατηρείται η υγιεινή!

Πώς κρατούν απαλές τις πετσέτες τους τα ξενοδοχεία;

Είμαστε σίγουροι ότι κι εσείς έχετε κάνει αυτή την ερώτηση στον εαυτό σας. Αλλάζουν συχνά τις πετσέτες τους; Γιατί δε μπορούμε κι εμείς να επιτύχουμε αυτό το επίπεδο άνεσης στο σπίτι; Είναι κάπως απογοητευτικό όταν σπαταλάς χρήματα για τις πιο απαλές πετσέτες μπάνιου και καταλήγουν να μην είναι τόσο χνουδωτές μετά από μερικές πλύσεις. Για να σας βοηθήσουμε, έχουμε κάνει μια λίστα με μερικά κόλπα που χρησιμοποιούν τα ξενοδοχεία για να διατηρούν απαλές τις πετσέτες τους, στην επόμενη ενότητα.

Απορρυπαντικό

Όσον αφορά τα απορρυπαντικά, εφαρμόστε τον κανόνα “less is more”, δηλαδή το λιγότερο είναι περισσότερο. Εάν χρησιμοποιείτε λιγότερο απορρυπαντικό με τις πετσέτες θα είναι πολύ πιο εύκολο να απομακρυνθεί το σαπούνι από τις ίνες. Οι πετσέτες έχουν την τάση να συσσωρεύουν υπολείμματα σαπουνιού και με την πάροδο του χρόνου γίνονται σκληρές και χάνουν την απορροφητικότητα τους. Εκτός από αυτό, είναι καλύτερο να χρησιμοποιούνται ήπια απορρυπαντικά με κανονικό ph. Τα σκληρά απορρυπαντικά μπορούν να καταστρέψουν τις ακριβές σας ίνες, κάνοντας τες να πέσουν και να χάσουν την απαλότητα τους.

Μαλακτικό ρούχων

Ακόμα κι αν σας ελκύει η λέξη μαλακτικό και το ευχάριστο άρωμα που έχουν, αυτές οι χημικές ουσίες είναι απαγορευμένες για τις πετσέτες σας. Μπορεί να κάνουν τις πετσέτες μαλακές για λίγο αλλά με τον καιρό, συγκεντρώνουν μια στρώση από χημικά στην κορυφή των ινών. Αυτό μειώνει σημαντικά την απορροφητικότητα της πετσέτας σας. Αντί να χρησιμοποιείτε αυτά τα σκληρά χημικά, διαλέξτε φυσικές λύσεις όπως τη χρήση ξυδιού για να πλύνετε τις πετσέτες σας. Όχι μόνο θα τις κάνει αφράτες αλλά θα απομακρύνει κάθε είδος μυρωδιάς και λεκέδες από αυτές.

Συχνό πλύσιμο

Οι ύγρες πετσέτες είναι εστία μούχλας και μικροβίων. Μαζί με την απορρόφηση του νερού, παίρνουν μυρωδιές, νεκρά κύτταρα ακόμα και σαπούνι από το σώμα σας. Επομένως, πρέπει να είστε επιμελείς όταν πρόκειται για τη διατήρηση της υγιεινής. Ποτέ μην περιμένετε οι πετσέτες σας να αρχίζουν να μυρίζουν ή να γίνονται γκρι και να γαριάσουν για να τις βάλετε για ένα γρήγορο πλύσιμο.

Στέγνωμα

Εδώ θέλει μια παραπάνω προσοχή. Υπάρχουν δυο πτυχές που πρέπει να είστε προσεκτικοί ενώ στεγνώνετε τις πετσέτες σας. Δε μπορείτε ούτε να τις «μην τις στεγνώσετε καλά» ούτε να τις «στεγνώσετε υπερβολικά». Το πρώτο βοηθά τα μικρόβια και τη μούχλα να «τακτοποιηθούν» μέσα στις ίνες ενώ το δεύτερο καταστρέφει τις ίνες. Έτσι, τα ξενοδοχεία βγάζουν τις πετσέτες από το στεγνωτήριο πριν στεγνώσουν τελείως και τις κρεμάνε στα σχοινιά για να στεγνώσουν φυσικά.

Μαγειρική σόδα

Η προσθήκη μισού φλυτζανιού αυτού του φυσικού συστατικού που λέγεται “μαγειρική δόσα” και τη γνωρίζατε για τη χρήση της στη μαγειρική, στα συχνά πλυσίματα μπορεί να κάνει θαύματα! Η μαγειρική σόδα βοηθάει στο να μαλακώνουν οι ίνες και απομακρύνει εύκολα τους λεκέδες. Επιπλέον, είναι αρκετά βοηθητική στο να απομακρύνει άσχημες μυρωδιές μούχλας από τις πετσέτες. Με αυτόν τον τρόπο, βοηθάει να διατηρείται η απαλότητα στις πετσέτες για μεγάλο διάστημα.

Συμπέρασμα

Αναμφίβολα, τα ξενοδοχεία έχουν τις πιο απαλές πετσέτες μπάνιου για να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες και να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία για τους φιλοξενούμενούς τους. Με τα χρόνια, έχουν μάθει πώς να κρατούν τις πετσέτες τους απαλές για πολύ καιρό, με οικονομικό τρόπο καθώς επίσης και με τη χρήση διαφορετικών μεθόδων. Το συγκεκριμένο άρθρο έχει εμβαθύνει στα μυστικά των υψηλής ποιότητας πετσετών των ξενοδοχείων. Ακολουθήστε όλες αυτές τις συμβουλές της ΜΙΤΟΣ και μπορεί να έχετε επιτυχία στο να καταφέρετε να απολαύσετε την ίδια άνεση στο σπίτι.

Θέλετε να προμηθευτείτε ποιοτικές πετσέτες; Επιλέξτε ΜΙΤΟΣ για το ξενοδοχείο σας!

Δείτε τη συλλογή μας σε ποικιλία διαστάσεων και ύφανσης στην ενότητα Πετσέτες Ξενοδοχείου μας.