Ύπνος στο ξενοδοχείο: Πώς να προσφέρετε στους επισκέπτες τον τέλειο ύπνο!

Ο τέλειος ύπνος σε ξενοδοχείο

Η πεμπτουσία της διαμονής σε ένα ξενοδοχείο είναι, αναμφιβόλως, η ποιότητα του ύπνου του επισκέπτη. Στο άρθρο αυτό αναφέρουμε τα σημαντικότερα σημεία που θα πρέπει να προσέξετε για να διασφαλίσετε ότι οι επισκέπτες σας θα έχουν έναν ξεκούραστο και αναζωογονητικό ύπνο.

Ένα άνετο κρεβάτι και στρώμα

Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά δεν είναι λίγοι οι ξενοδόχοι που παραμελούν να ελέγξουν την κατάσταση των κρεβατιών και των στρωμάτων του ξενοδοχείου τους. Θα πρέπει να θυμάστε να κάνετε τακτικούς ελέγχους στα κρεβάτια σας, όχι μόνο με οπτική παρατήρηση, αλλά καλό είναι να ξαπλώνετε και πάνω τους για να καταλάβετε αν κάποιο στρώμα ή κρεβάτι χρειάζεται αλλαγή ή ανανέωση. Αν θεωρείτε ότι ένα στρώμα είναι σε αρκετά καλή κατάσταση αλλά θα μπορούσε να γίνει πιο άνετο, μπορείτε να το ενισχύσετε χρησιμοποιώντας ένα ανώστρωμα.

Λευκά είδη ποιότητας

Τα ποιοτικά σεντόνια και μαξιλαροθήκες επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα του ύπνου. Ιδανικά θα πρέπει να είναι από καλής ποιότητας 100% βαμβάκι. Όσον αφορά την ύφανση, τα λευκά είδη σε τέλα κρατούν το σώμα δροσερό και χαρίζουν άνετο ύπνο, ενώ εκείνα σε σατέν ύφανση έχουν απαλή, μεταξένια υφή πολυτελείας, ιδανική για τους χειμερινούς μήνες.

Για να δείτε όλα μας τα κλινοσκεπάσματα, επισκεφθείτε την ενότητα σεντόνια ξενοδοχείου.

Ανανεώνετε τα μαξιλάρια σας τακτικά

Σε κανέναν δεν αρέσει η αίσθηση ότι ακουμπά το κεφάλι του σε ένα πολυχρησιμοποιημένο, επίπεδο μαξιλάρι. Γι’ αυτό και ένας από τους απλούστερους τρόπους για να αναβαθμίσετε τον ύπνο των επισκεπτών σας είναι να ανανεώνετε συχνά τα μαξιλάρια σας, αλλά και να τα προστατεύετε από την φθορά και τα ακάρεα χρησιμοποιώντας προστατευτικά καλύμματα.

Για να δείτε τις διάφορες επιλογές που προσφέρει η Μίτος σε μαξιλάρια και προστατευτικά καλύμματα, επισκεφθείτε τα Μαξιλάρια και τα Προστατευτικά καλύμματά μας.

Δημιουργήστε ένα ήρεμο, χαλαρωτικό περιβάλλον, κατάλληλο για ύπνο

Η ατμόσφαιρα ενός δωματίου είναι κομβικής σημασία για ένα δωμάτιο. Χρησιμοποιήστε χρώματα και που προκαλούν αίσθηση ηρεμίας ώστε οι καλεσμένοι σας να μπορούν να χαλαρώσουν μετά από μια κουραστική μέρα.
Επίσης θα πρέπει απαραιτήτως να φροντίσετε να μπορεί να υπάρξει πλήρης συσκότιση στο δωμάτιο, αφού αρκετοί επισκέπτες δεν μπορούν να ξεκουραστούν διαφορετικά. Ιδανικά τα δωμάτιά σας θα πρέπει να έχουν γρίλιες, ενώ θα πρέπει και οι κουρτίνες να έχουν τέτοια επένδυση που να εμποδίζει το φως του ηλίου ή του δρόμου να μπαίνει στο δωμάτιο.

Βεβαιωθείτε ότι τα δωμάτιά σας βρίσκονται στην ιδανική θερμοκρασία

Τόσο ένα υπερβολικά ζεστό, όσο κι ένα υπερβολικά κρύο δωμάτιο δεν θα επιτρέψουν στους επισκέπτες σας να χαλαρώσουν πλήρως. Για έναν καλό ύπνο συνιστάται η θερμοκρασία του υπνοδωματίου να είναι περίπου 18ºC τους χειμερινούς μήνες. Η ρύθμιση του θερμοστάτη σας σε αυτή τη δροσερή αλλά άνετη θερμοκρασία θα βοηθήσει τους επισκέπτες σας να κοιμηθούν ταχύτερα καθώς και να τους βοηθήσουν να κοιμηθούν καλύτερα όλη τη νύχτα.
Τους θερινούς μήνες μια χαμηλή θερμοκρασία που έχει πολύ μεγάλη απόκλιση από την εξωτερική θερμοκρασία θα δημιουργούσε σοκ στους επισκέπτες σας. Κατά συνέπεια θα πρέπει με προσοχή να επιλέξετε μια θερμοκρασία στην οποία ο επισκέπτης θα αισθάνεται μια ελαφριά, ευχάριστη δροσιά.